Extra bananer

Bananer, bananer, bananer – överallt bananer!

Extra bananer

För alla er som gillar bananer helt enkelt!

Bananpåse à 2 kg 59 kr
Eko Bananpåse à 2 kg 80 kr

Ibland hinner man inte äta upp alla goda bananer… Baka en kaka till fikat med bananer som blivit bruna!

Spicy Jamaican Banana Bread

Det är viktigt att bananerna är jättemogna, bruna skal är inget problem. Du kan även krydda kakan med nejlika, kardemumma, rivet citrusskal, kokos, en skvätt mörk rom eller hackad mörk choklad. Eller helt utesluta kryddor, nötter och russin för ett mer traditionellt banana bread. Använd gärna demerara- eller muscovado-socker för rikare smak. Halvera mängden socker för en mindre söt kaka.

2-3 (över)mogna bananer
2 dl valnötter
75 g smör
1 ägg
2 dl råsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl russin
1 tsk malen kanel
1 tsk malen torkad ingefära
1 tsk vaniljsocker
En doft nyriven muskotnöt
En gnutta salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka valnötterna.
Skala bananerna och mosa dem med gaffel i en skål.
Lägg smöret i en brödform, ca 10×25 cm. Sätt formen i ugnen tills smöret smält.
Tillsätt det smälta smöret till bananerna.
Rör ner socker, ägg, mjöl, bakpulver, russin, nötter, kryddor och salt. Blanda försiktigt ihop till en smet.
Smörj brödformen med smöret som är kvar i formen.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30-50 minuter. Kolla om bananbrödet är klart med en provsticka, är stickan torr är kakan klar.
Låt svalna ett litet tag innan du skär upp.

08-400 25 080

Bli gladare på jobbet!

Begär offert!

Kolla att du skrivit rätt mejl-adress så att vi kan återkoppla! 🙂

Kontakta oss idag!