bra för både kropp & miljö!

Låt oss hjälpa er bli nyttigare på jobbet!

glad melon om oss

Så  här jobbar vi

Klimatkompenserat till 110%!
Häng med oss och gör en god gärning när du äter din frukt. Det går nämligen att äta frukt levererad till kontoret och samtidigt förbättra miljön, låt oss berätta hur!
Vi klimatkompenserar inte bara våra egna leveranser, vi klimatkompenserar även vår elförbrukning
samt transporterna av all frukt till vårt lager. Det är att klimatkompensera på riktigt. Sen har vi valt
att inte klimatkompensera till 100%, utan till 110%. Vi vill att det skall vara en positiv gärning för
klimatet ätt äta vår goda frukt.

Vi har valt att ta ett miljöansvar för vår verksamhet. Därför jobbar vi aktivt med miljöarbete i vår
egen verksamhet men även med att betala för att klimatkompensera för de utsläpp vi faktiskt ändå
står för.
– Våra leveransbilar drivs på biogas eller etanol
– Allt trä och pappemballage lämnas till återvinning
– Överbliven frukt separeras och blir till biobränsle
– Vår el i verksamheten är enbart grön el

Vi vill alltid finnas där för dig som kund och svarar gärna på frågor.

Välkommen till FRUKTiSTAN – vi plockar de bästa frukterna! 

 

Om oss

FRUKTiSTAN AB är en del Stockholm Catering – ett familjeföretag med hjärta!

2008 startade vi – tre generationer Engström & Smålänning – Stockholm Catering genom att etablera vårt kök mitt i Årsta partihallar, allt för att få direkt närhet till dom bästa råvarorna.

Jag som ansvarar för verksamheten heter Anders Engström, och har ett långt förflutet inom restaurang och eventverksamhet. Vår personal har alla olika bakgrund, vad som krävs av alla som jobbar här är ett stort intresse för mat och människor, samt en brinnande passion att alltid söka det bästa resultatet. Du hittar oss oftast i vårt stora kök i Årsta Partihallar på Fiskhallsvägen 18.

Väl mött!
/ Anders Engström och personal

gänget i köket

Välkommen till oss!

FRUKTiSTAN AB är en del av Stockholm Catering

Stockholm Catering logo

Sjyssta villkor!

Självklart har vi kollektivavtal och goda arbetsförhållanden.

Vi har koll!

Vi har koll på finanserna – en partner att lita på!

110% klimat-kompenserat!

Vi vill att det skall vara en positiv gärning för
klimatet ätt äta vår goda frukt. Frukt åt alla!

Minska matsvinnet!
Överbliven frukt separeras och blir till biobränsle. Allt trä och pappemballage lämnas till återvinning.

Om ni mot förmodan får frukt över kan ni alltid koka en god chutney.
Vi bjuder på ett av våra favoritrecept!

Äpple-pickles-chutney från Kashmir

1 kg röda svenska äpplen, gärna flera sorter tex Aroma, Gravenstein, Discovery eller Katja
5-10 torkade röda hela kashmirchili eller annan torkad chili
5 dl äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 kanelstång i bitar
1 dl russin
3 dl råsocker

  1. Skär äpplena i smala klyftor.
  2. Koka upp vinägern med chili, kanel och salt i en stor stekpanna eller vid gryta.
    Lägg ner äppelklyftorna och koka på hög värme 10 minuter tills äpplena är mjuka och vinägern kokat ihop till hälften.
  3. Häll ner socker och russin och koka på lägre värme 10 minuter.
    Häll upp på rena och torra burkar. Förvara svalt.
  4. Blanda olika äpplen om du har – fler sorter ger fina smakvariationer, men också textur eftersom de kokar sönder olika fort.

Kontakta oss idag!

 

08-400 25 080

Bli gladare på jobbet!